latinica  ћирилица
26/03/2019 |  15:31 ⇒ 15:55 | Аутор: СРНА

Давидовић: Успјешни спортисти најбољи амбасадори Српске

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је данас у Бањалуци да ће ресорно министарство наставити да подржава успјешне спортисте јер су они најбољи амбасадори Српске.
Соња Давидовић пријем младог кошаркаша Ђорђа Тополовића - Фото: СРНА
Соња Давидовић пријем младог кошаркаша Ђорђа ТополовићаФото: СРНА

- Поносни смо када играчи из Српске, посебно млади, остварују запажене резултате, не само у Српској, већ и изван њених граница -  рекла је новинарима Давидовићева након пријема за младог кошаркаша Ђорђа Тополовића, који је изабран у најбољу петорку јуниорске Евролиге у Београду, на којој је наступао у дресу сарајевског "Спарса".

Она је навела да је Тополовић игром и резултатима показао да је изузетан таленат, те нагласила да ће он, као и сви млади и перспективни спортисти и даље имати подршку ресорног министарства.

Тополовић, који је члан бањалучког Кошаркашког клуба "Руки", захвалио је на подршци коју је добио од овог министарства, те додао да је успјех који је остварио у Београду велики и да се сјајно осјећао када је изабран у најбољу петорку турнира.

Он је најавио да ће током љета наступити за репрезентацију БиХ на Европском првенству Б дивизије у Румунији и изразио наду да ће остварити добре резултате.