latinica  ћирилица
26/03/2019 |  15:44 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Одговор СДС-а о учешћу у власти на нивоу БиХ у наредних седам дана (ФОТО)

У сједишту СНСД-а у Бањалуци одржан је састанак руководства ове странке са делегацијом СДС-а.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је након састанка да је разговарано о заједничком учешћу у власти на нивоу БиХ и да ће се СДС у наредних седам дана изјаснити о томе.

Он је истакао да је позиција СДС-а у Српској јасна и да ова партија наставља опозиционо дјеловање, али да је исказана спремност за заједничко дјеловање на нивоу БиХ, односно у Савјету министара.

- Волио бих да њихов одговор буде да улазе с нама у Савјет министара, а ако не буде тако, позваћемо их опет да разговарамо у новим околностима - рекао је Додик.

Он је навео да је на данашњем састанку разговарано и о Изборном закону, ПДВ-у и уставним промјенама. Рекао је да је било ријечи и о формирању комисије НСРС која би пратила рад Јавног РТВ сервиса.

Фото: РТРС

Лидер СДС-а Вукота Говедарица рекао је да је да ће ова странка, без обзира на учешће или неучешће у власти, у заједничким инститиуцијама бранити Републику Српску и њене позиције.

- Ми смо данас разговарали о Изборном закону, свјесни гдје постоје пропусти и гдје треба дефинисати јасне позиције. Спремни смо заједно да радимо на тим питањима - истакао је он.

Говедарица је рекао да је отворено и питање о ПДВ-у, те да је СДС за приступ пореских растерећења и да не прихвата евентуално повећање ПДВ-а.

Навео је да му је понуђено мјесту у Савјету министара, али да је став ове странке да персонална рјешења треба да одређује странка којој је то понуђено.

У делегацији СНСД-а, поред Додика, били су и Жељка Цвијановић, Радован Вишковић, Никола Шпирић, Небојша Радмановић, Лука Петровић, Средоје Новић, Зоран Тегелтија и Сташа Кошарац.

Фото: РТРС

Делегацију СДС-а чинили су, поред Говедарице, Мирко Шаровић, Мићо Мићић, Дарко Бабаљ и Недељко Гламочак.

Фото: РТРС

Фото: РТРС

Фото: РТРС

Прије овог састанка, разговарале су делегације СНСД-а и ПДП-а.