latinica  ћирилица
26/03/2019 |  21:17 ⇒ 21:56 | Аутор: АТВ

Давор Драгичевић: Група "Правда за Давида" ће прерасти у политичку партију

Давор Драгичевић, отац трагично страдалог младића Давида Драгичевића из Бањалуке, обратио се јавности путем видеа у Фејсбук групи "Правда за Давида", рекавши да ће ова грађанска група прерасти у политичку партију.
Давор Драгичевић - Фото: РТРС
Давор ДрагичевићФото: РТРС

Драгичевић се прије свега осврнуо на данашњи састанак представника СНСД-а, СДС-а и ПДП-а те на годишњицу прес конференције Министарства унутрашњих послова Републике Српске која је одржана на данашњи дан прошле године.

Драгичевић је рекао да су лидер ПДП-а Бранислав Бореновић и предсједник СДС-а Вукота Говедарица завршили с њим и његовим дјететом те групом "Правда за Давида".

- Данас сте стиснули шаку убице Давида Драгичевића и стали на страну убица, јасно и гласно у исти кош. За све и једног посланика који сједи у "ненародној скупштини Републике Српске" је иста порука: "Ви нама не требате" - истакао је Драгичевић.

Он је додао да ће група "Правда за Давида" прерасти у политичку партију, а као разлог је навео то што опозиција у Републици Српској, како каже, нема карактера. Нагласио је и да су представници опозиције узели 90 одсто гласова на изборима на мртвом дјетету.

- Радите шта год хоћете мимо групе "Правда за Давида" и мог дјетета. Људи хвала вам за све до сада урађено. Знам да ви мене нећете оставити. Ко год је на било који начин симпатизер опозиције и позиције ја лично молим да изађе из групе "Правда за Давида". Ово није ништа лично. Ја знам добро шта радим. Немојте ово слично схватити. Мени не требају симпатизери народних посланика који сједе и разговарају с убицама - рекао је Драгичевић.

На крају је додао да би Давидов гроб и даље остао у Бањалуци да је опозиција радила свој посао.

- Нисте опозиција, исти сте као Ћулум, Илић, Лукач... Можда сте и гори - закључио је Драгичевић.