latinica  ћирилица
27/03/2019 |  19:47 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

Радојичић: У пројекте водовода на селу до десет милиона КМ

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је планирано да у овој години буде издвојено до 10 милиона КМ за капиталне пројекте изградње водовода, углавном на сеоском и приградском подручју.
Бањалука - Радојичић - скуп за пољопривреднике - Фото: СРНА
Бањалука - Радојичић - скуп за пољопривредникеФото: СРНА

- Много пољопривредника се жали на проблем водоснабдијевања од Радосавске, Славићке, поткозарских села, Мањаче, Јагара, Чесме. Мислим да ће рјешавање овог проблема помоћи останку на селу - рекао је Радојичић вечерас у Бањалуци, након скупа који је за пољопривреднике и представнике савјета мјесних заједница из руралног и приградског подручја Бањалуке организовао Центар за развој пољопривреде и села.

Радојичић је навео да помоћ и подршка селу и руралном развоју није само подстицај за пољопривреду, истичући да су ове и прошле године много већа средства намијењена за инфраструктуру.

Он је рекао да је ове године за подстицаје у пољопривреди на подручју Бањалуке планирано 1,1 милион КМ.

Директор Центра за развој и унапређење села Драшко Илић рекао је да је на овом скупу представљен план и програм Центра за ову годину, те правилници који регулишу додјелу подстицајна које је ове године град Бањалука издвојио директно за подршку пољопривредној производњи у износу од 1,1 милион КМ. 

- Овај износ није фиксан јер одређени приходи у граду Бањалука и ребаланс могу увећати ова средства - истакао је Илић.

Илић је додао да град Бањалука преко Центра за развој и унапређење села помаже пољопривредницима. 

- Градске службе почеле су израду стратегије руралног развоја којим би се дефинисали правци развоја и унапређења сеоског подручја, а низом пројеката омогућили бољи услови за живот и зауставио одлазак младих са села - каже Илић.