latinica  ћирилица
30/03/2019 |  11:41 ⇒ 15:40 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Странке у Српској требају бити јединствене о националним питањима

СНСД као највећа политичка партија у Српској већ има формиран приједлог са којим ће изаћи пред остале партнере на разговорима у уторак код предсједнице Републике. Ово је, уочи састанка, саопштио портпарол те странке Радован Ковачевић.

Без обзира на политичке разлике, у кључним тренуцима, све странке у Српској требају бити јединствене о националним питањима, став је СНСД-а.

- Састанак у уторак је код предсједнице Републике јако битан јер морамо у овој ситуацији да манифестујемо јединство које грађани Републике Српске очекују од нас. Морамо да усагласимо заједничке закључке и заједничке кораке за будући период - рекао је Ковачевић.

На позив предсједнице Републике одазваће се и ПДП, чији предсједник Бранислав Бореновић позива на политички моратуријум на подношење апелација и окретање трци у економском напретку. Након сваке срамне одлуке Уставног суда БиХ, Народна скупштина Српске даће јединствен, легитиман и демократски одговор, мишљење је Бореновића.

- Мислим да странке из Републике Српске треба да имају јединствен став и такви састанци сигурно могу донијети тај јединствен став и ја ћу се одазвати - истакао је Бореновић.