latinica  ћирилица
31/03/2019 |  09:18 ⇒ 12:48 | Аутор: СРНА

Требиње: Премијерно изведена представа "Аналфабета"

У Културном центру у Требињу премијерно је изведена представа "Аналфабета" Градског позоришта, рађена према тексту Бранислава Нушића, у адаптацији и режији Жељка Милошевића.

Премијера је била хуманитарног карактера, а комплетан приход који је синоћ прикупљен од продаје улазница, по цијени од 3,00 КМ, намијењен је лијечењу дванаестогодишње Требињке Марине Вујиновић.

Милошевић је рекао да је Нушићев текст био инспиративно штиво, те појаснио да је аналфабета у вријеме када је Нушић писао овај комад био онај ко не зна да чита и пише.

- Ни данас нам не недостаје аналфабета, у смислу како данас разумијемо овај појам. Они су свуда око нас - истакао је Милошевић.

Требињска публика је аплаузима испратила младе глумце Митра Милићевића, Милицу Салату, Стефану Петковић, Јовану Анђелић, Ану Миладиновић, Милану Нинковић и Мају Шошо.

У новом остварењу Градског позоришта Требиње помоћник редитеља и инспицијент је Јефимија От, за костим и сцену побринула се Милица Јеремић Телебак, музику и монтажу звука потписује Зоран Бегенишић, лектуру Олгица Цице, а за дизајн тона и свјетла Огњен Грубач.