latinica  ћирилица
05/04/2019 |  11:40 ⇒ 14:45 | Аутор: РТРС

Бањалука: Упућен приједлог одлуке о промјени радног времена трговинским центрима

Град Бањалука упутио је приједлог одлуке о промјени радног времена трговинским центрима у Бањалуци.
Раденко Комљеновић (Фото:gradbanjaluka) -
Раденко Комљеновић (Фото:gradbanjaluka)

Приједлог ће се наћи пред одборницима Скупштине града у понедјељак, 8.априла - рекао је начелник градског Одјељења за привреду града Бањалуке Раденко Комљеновић.

Комљеновић је истакао да очекује да ће одлука од стране одборника бити прихваћена.

- Морам да кажем да ће град Бањалука усвајањем Стратегије развоја града опредијелио да се развија као регионални и као туристички центар. Сматрамо да постоје велики потенцијали у развоју туризма. Сигурно је да су трговински центри перспектива и будућност, између осталог, за привлачење грађана који су ван Бањалуке у Бањалуку. Они ће проводити вријеме не само у трговинском центру, него ће обићи и наш град, наше ресторане - нагласио је Комљеновић.

Навео је да је одлука која је до сада била на снази предвиђала могућност рада трговинских центара недјељом до 16 часова.

- Анализирајући стање у окружењу у свим већим градовима у БиХ, али рекао бих и у Србији, Црној Гори и Хрватској, махом трговински центри раде до 21 или 22 часа - закључио је Комљеновић и истакао да се град Бањалука залаже да однос према запосленима у трговинским центрима буде према Закону о раду.