latinica  ћирилица
08/04/2019 |  08:32 ⇒ 17:19 | Аутор: РТРС

Ковач: Мектић сарадник АИД-а и ОБА

Драги моји ратни другови Цицко, Васићу и други, послах хабер Главном одбору о издајницима Мектићу, Босићу, Петровићу, Чавићу. И шта би на данашњи дан? Све је тачно, само њега нема, али има нови Говедарица, што значи да сте ви готови те да сте за праисторију, како изјави млађани Мектић, пише у свом тексту ратни генерал Полиције Српске, Томо Ковач.
Томо Ковач - Фото: РТРС
Томо КовачФото: РТРС

Текст преносимо у цијелости:

Мени остаје само да дјеци објасним шта је модерни потурица у лику и дјелу Драгана Мектића.

Сада већ давне 1993, 1994, 1995. године, мени као шефу Полиције Републике Српске предложише Мектића, прво за команданта Посебних јединица за Прњавор. За младе, који не знају, то је резервни састав полиције, који су произвели рат, како Мектић објасни босанској јавности.

Човјек се истицао у тој дјелатности водећи резервни састав полиције. Поново ми предложише унапређење за шефа Полиције и ја потписах рјешење.

Дође вријеме да се султану морају полагати рачуни за српску побуну и Драган Мектић промијени вјеру за вечеру и постаде министар, а по Бакиру још и кадија. Благодети потурице су да можеш бити устаник, глуп и папак, али си влах па им то и не смета да таламбаса по чаршији као циганска мечка. Као што то чини ових дана.

Убачен је у СДС, страшну националну странку, тако да дјеца стекну слику како и устаник хајдук може бити добар за султана само да вјеру промијени, ово је за дјецу за сликовницу.

Сада за моје ратне другове, припаднике резервног састава Полиције Републике Српске из 1992. године.

Хвала вам што сте витешки спасили српски народ и направили простор да се оформи војска и власт Републике Српске.

Знам добро да су у командном саставу били Срби комуњаре, као што сам и ја сам, али смо прихватили СДС као покрет, а ево и данас га морамо бранити.

Немојте да вас разочара Мектићева тврдња да је резервни састав полиције произвео рат. Као комадант и полицијски генерал кажем - то је апсолутно тачно.

Управо око ових дана 1992. године у Сарајеву, да није било српске полиције, не би било рата, али не би било ни Срба.

Сви би завршили у Казанима или Силосима. И њихов пут би одредио генерал Јука Празина и Мектићев друг Осмица.