latinica  ћирилица
08/04/2019 |  19:19 ⇒ 20:39 | Аутор: РТРС

Требиње: Прикупљена средства за лијечење Марине

Хуманост је опет показана и доказана на дјелу. За само десетак дана прукупљено је 13.500 евра потребних за три операције у Новом Саду које би дванаестогодишњој Марини Вујиновић из Требиња требало да олакшају живот. Цијело Требиње је устало, али јавили су се и људи из других крајева и држава.

Прва операцији заказана је 20.априла. Потом у мају слиједи друга, а у јуну трећа. Након тога Марина би требало да буде боље. Нажалост, потпуно изљечење је немогуће, али ове операције требало би да јој олакшају живот.

Званична Маринина дијагноза је успорен психомоторни развој или лака ментална ретардација. Полусљепило, лоша координација тијела, лоша равнотежа, лош ход на широкој основи, проблем са говором и много других сметњи отежавају живот овој дјевојчици.

Родитељи су покушали све да јој живот буде лакши. И операције у Новом Саду један су од покушаја. Подршка хуманих људи омогућила је Марини пут ка Новом Саду и реализацију још једне наде.

- Једно мајчинско велико хвала. Ово је за нас била немогућа мисија, а наше комшије, пријатељи, непознати и познати људи су нам изашли у сусрет, да док сам жива нећу бити у могућности да вратим - рекла је Дубравка Вујиновић, мајка мале Марине.

Људи су показали хуманост, а Вујиновићи част и поштење. Оног трена кад су схватили да ће новац бити прикупљен отказали су хуманитарни број који је за Марину требало да буде у функцији од 1.априла. Отказали су и још неке најављене хуманитарне акције за Марину.

- Када је неко коректан и када је неко човјек потпуно је апсурдно изневјерити повјерење по цијену да би се човјек задужио када би недостајала мања сума. То повјерење не бих изневјерила, као шт не бих изневерила своју дјецу - додала је Вујиновићева.

И поред бројних проблема ова породица носи доброту у срцу и увијек осмијех на лицу. Па чак и онда када је суза у оку. Вјерујемо да ће операције имати успјешан исход и Марини омогућити да лакше и љепше живи. Желимо јој срећан пут и брз опоравак.