latinica  ћирилица
10/04/2019 |  17:42 ⇒ 23:20 | Аутор: РТРС

Додик: Организовани атак на Републику Српску

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је за РТРС да ће Република Српска у наредним данима искористити институционалну и сваку другу позицију како би ријешила проблем са расподјелом средстава Управе за индиректно опорезивање БиХ, којом је оштећена за 22 милиона КМ.

Коментаришући неизвршења пресудe Суда БиХ у вези са исплатом индиректиних пореза и игнорисање закључака Владе о расподјели прихода на основу лиценци за 4Г мобилну мрежу, Додик је рекао да су то озбиљни проблеми и организовани атак на Републику Српску.

- По којем критеријуму је Регулаторна агенција утврдила да баш Сарајево буде главно мјесто за рсподјелу новца од лиценци за 4Г мобилну мрежу? То су ствари који траже политички догоовор, а ове који су до сада представљали Републику Српску очигледно није брига за њу. Зато се десило да новац прво иде у Сарајево, а то је и наш новац - рекао је он.

Подсјећамо, због  тога што Управа за индиректно опорезивање БиХ не примјењује нове коефицијенте расподјеле средстава, Република Српска је у прва три мјесеца изгубила 22 милиона КМ.

Такође, Српска због непоштовања одлука Владе о расподјели новца од лиценци за четврту генерацију мобилне мреже, губи 35 милиона КМ.