latinica  ћирилица
12/04/2019 |  10:01 ⇒ 10:01 | Аутор: СРНА

Ђурић: Забрана кретања Хитне помоћи антицивилизацијски чин

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да они који нису дали дозволу возилу Хитне помоћи из Грачанице да пређе административну линију да би преузело пацијента из Ниша не могу да се сврстају у ред цивилизованих људи и поручио да ће Срби остати јединствени упркос пријетњама, застрашивању и свему што им се дешава.
Марко Ђурић - Фото: ТАНЈУГ
Марко ЂурићФото: ТАНЈУГ

- Несхватљиво како људска бића могу да донесу такву одлуку. Овај случај је да човек занијеми. Позивам цијелу међународну заједницу да обрате пажњу на овај случај јер људи који доносе овакве одлуке не могу да се сврстају у ред цивилизованих људи - рекао је Ђурић за РТС.

Поводом отворених пријетњи предсједника и премијера самопроглашеног Косова и Метохије Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја Србима да ће бити кажњавани за вербални деликт, он је рекао да се Срби нимало нису уплашили, те да би њих двојица требало прво да ухапсе сами себе због свега што су радили 1999. и 2004. и да одговоре на питање како је 247.000 Срба протјерано са Космета.

- Кад ухапсе сами себе, онда могу да суде Србима - рекао је Ђурић.

Коментаришући смјену министра у Влади самопроглашеног Косова Ивана Тодосијевића због коментара да је масакр у Рачку фабрикован догађај, директор Канцеларије за Косово и Метохију је поручио Приштини да покаже макар један документ и пресуду о томе па да онда то тврди.

- Овде је вербални деликт са циљем да се Срби застраше. Срби ће се борити за своја права и неће то дозволити. Срби ће остати јединствени и сложни и наставиће да се са државом Србијом боре - поручио је Ђурић.

Он је поновио да Срби неће дозволити Албанцима да триковима преузму вођство на сјеверу.

- Срби ће остати сложни. Неће их уплашити трикови и покушаји да се Срби изнутра фрагментирају. Срби су од предсједника Србије Александра Вучића могли да чују да ће држава Србија наставити са инвестицијама на Косову и Метохији", навео је Ђурић.