latinica  ћирилица
12/04/2019 |  17:45 | Аутор: СРНА

Ракић: Наставак застрашивања Срба

Предсједник Српске листе Горан Ракић изјавио је да најава Приштине да ће против Ивана Тодосијевића, смијењеног министра у Влади самопроглашеног Косова, покренути поступак због вербалног деликта, представља наставак политике застрашивања Срба који нису посустали у борби за свој народ и за истину.
Горан Ракић (Фото:rs.n1info.com) -
Горан Ракић (Фото:rs.n1info.com)

- Упозоравам Приштину да српски народ неће дозволити да се институционалним притиском и насиљем спроводи етничко чишћење српских политичких представника са жељом да се покори и обезглави српски народ на Косову и Метохији - навео је Ракић.

Он каже да је, након покушаја убиства потпредсједника Српске листе Милана Радоичића у новембру прошле године, ово још један процес којим Приштина жели да ућутка Србе, да се не би чула истина о њиховим страдању и патњама у задњих двадесет година, саопштено је из Српске листе.

Према његовим ријечима, намјера Приштине је очигледна и Српска листа не може нијемо посматрати како најбоље међу њима блате монтираним оптужницама и протерују их са Косова и Метохије.

- Сваку активност уперену против било којег Србина узећемо најозбиљније у разматрање. Наша порука је да им нећемо дозволити да наставе са притисцима, терором и протјеривањем свакога ко им не одговара, све док не сломе слободарски дух нашег народа - додао је Ракић.

Он је позвао међународну заједницу, прије свих представнике ЕУ, Унмика и амбасада страних земаља у Приштини да најхитније реагују на ове провокације и спријече да ситуација ескалира.

Тодосијевић смијењен је 9. априла након што је недавно рекао да је повод за НАТО агресију на СР Југославију 1999. године била такозвана хуманитарна катастрофа на простору Космета, измишљени Рачак, те да су шиптарски терористи, који су све то измислили, чинили највећа злодјела на Космету за која нико до данас није одговарао.

Предсједник Владе самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај рекао је тада да је Теодосијевић смијењен због "неприхватљивог говора мржње".

Власти самопроглашеног Косова јуче су најавиле да ће припремити нацрт закона о, како наводе, "кажњивости порицања злочина Србије на Косову и геноцида током рата на Косову".