latinica  ћирилица
12/04/2019 |  19:47 ⇒ 21:48 | Аутор: Б92

Ђоковићу тежак жријеб на путу до финала Монте Карла

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић враћа се на терен послије пораза у трећем колу Мастерса у Мајамију, а ово ће му бити први турнир на шљаци. На церемонији жријеба, којој је присуствовао и одлазећи предсједник АТП Крис Кермод, Ђоковић је као први носилац на старту слободан, али у другом колу игра са бољим из меча Танасија Кокинакиса и Филипа Колшрајбера.
Новак Ђоковић - Фото: Beta/AP
Новак ЂоковићФото: Beta/AP

Од Колшрајбера је поражен недавно у другом колу на Мастерсу у Индијан Велсу (4:6, 4:6), и то послије седам узастопних побједа.

Искусни Нијемац је успио Новака да побједи једном и на шљаци, било је то на Ролан Гаросу 2009. у шеснаестини финала.

Када је ријеч о Кокинакису, играли су само једном, на Ролан Гаросу 2015. када је Ђоковић славио у три сета, 6:4, 6:4, 6:4.

Српски тенисер који је Монте Карло освајао два пута, 2013. и 2015. године, у трећој рунди може да се састане са неким од Француза, Гаелом Монфисом или Жоом Вилфредом Цонгом, а у четвртфиналу против Грка Стефаноса Циципаса или Руса Данила Медведева.

Наравно, уколико не буде неких изненађења. Када је реч о полуфиналу, ту би могао да се сусретне или са Домиником Тимом или Кареном Хачановим, а у финалу најтежи ривали могли би бити шампион Рафаел Надал или трећи тенисер свијета, Александер Зверев.

Али са друге стране ни Рафаел Надал неће имати превише лак почетак.

У првом колу је слободан, али потом може да се састане са Робертом Бауутистом Агутом или Џоном Милманом, у трећем колу са Денисом Шаповаловим, Григором Димитровим или Станом Вавринком, а у четвртфиналу би могао да игра Марином Чилићем или са Италијаном Марком Чекинатом, који је прошле године у Паризу побиједио Новака Ђоковића.

Зверев у полуфиналу и Новак у финалу били би најтежи Рафини противници на путу до евентуалне одбране титуле.

Од осталих српских тенисера, на турниру је у главном жријебу Душан Лајовић који се на старту састаје са Британцем Кајлом Едмундом.