X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Обавијест
15/04/2019 |  17:53 ⇒ 20:00 | Извор: РТРС

Реконструкција школе у Обудовцу средствима Владе Србије

Предсједница Жељка Цвијановић посјетила је и највећу шамачку мјесну заједницу - Обудовац, гдје је у току изградња дјечијег обданишта, за шта је Владе Српске обезбиједила 200 хиљада марака.

Нагласила је и да ће са 100 хиљада марака Владе Србије бити санирана и реконструисана Основна школа у Обудовцу.

План завршетка радова на Обудовачком обданишту је јесен, када ће на врата ове установе закуцати и први малишани. Мјештани истичу да ће сада имати све на једном мјесту и школу и обданиште, због којег су до сада малишане возили у Шамац.

- Овдје је годинама постојала иницијатива, коначно смо ушли у реализацију тог пројекта. Заокружићемо једну комплетну цјелину на подручју Обудовца, што ће значајно олакшати услове у обданишту у Шамцу - каже Драган Митровић, предсједник Савјета МЗ Обудовац, Шамац.

Предсједница Српске у Обудовцу

Основну школу у Обудовцу похађа 280 ученика. За наредну школску годину очекују упис три одјељења ђака правака.

- Биће довољно за 50 дјеце и наравно уколико буде било потребе а надамо се да ће бити, онда можемо проширивати те капацитете. Оно што је важно да идемо у једну озбиљну реконструкцију, када је у питању школа у Обудовцу. Добили смо из средстава Србије, 100 хиљада КМ и они се приоритетно сада користити за санацију и реконструкцију - напоменула је предсјендица Српске.

Предједница Републике, Жељка Цвијановић, оцијенила је да се широм Српске улаже у обнове и реконструкције школа и да је до сада инвестирано више од 100 милиона марака.

- Ја се искрено надам ће то све да се реализује, што је данас речено, на радост наших ученика, прије свега, јер ђацима су неопходни добри услови, прије свега хигијенски, затим сви остали, да буду срећнији и да љепше похађају школу, такође и наставници и радници, који ту раде - истакла је Косовка Панић, директорица ОШ Обудовац, Шамац.

Повезане вијести:

Влада Српске у Шамац уложила 70 милиона КМ