latinica  ћирилица
16/04/2019 |  12:05 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Филм "Лица Лафоре" у француском Парламенту 17.маја

Вишеструко награђивани филм "Лица Лафоре" аутора Дениса Бојића, рађен у продукцији РТРС-а биће приказан у француском Парламенту 17.маја.
Француски парламент - Фото: Wikipedia
Француски парламентФото: Wikipedia

Пројекција ће бити одржана у горњем дому француског Парламента-Сенату, на позив француског сенатора Себастиана Мерана. Ово је први пут да се један садржај рађен у продукцији РТРС-а приказује у највишем институционалном тијелу Републике Француске.

Филм "Лица Лафоре", биће дио наставног програма средње школе "Абрахам Линколн" у Денверу. Осим средњих школа, у плану је уврштавање филма у Одсјек за генетику на Унивезитету у Денверу.

Филм "Лица Лафоре" приказан је на бројним међународним филмским фестивалима, као и медицинским факултетима и здравственим установама широм свијета.

Између осталог, и на 32. конгресу епилептолога у Барселони, у једној од највећих фармацеутских компанија "Ionis Pharmaceuticals" у Сан Дијегу, те на 91. конгресу неуролога Њемачке у Берлину, те на АКХ клиници у Бечу.

Овај први дугометражни филм из БиХ, који се бави темом ријетких болести, добио је и институционално признање, те је приказан у Европском парламенту у Стразбуру, Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ.