latinica  ћирилица
19/04/2019 |  08:27 ⇒ 14:31 | Аутор: РТРС

Честитке званичника: Немјерљив допринос РТРС-а афирмисању и јачању Српске

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, упутила је честитку генералном директору, руководству, уредништву, новинарима и свим запосленима у Радио-телевизији Републике Српске, поводом 27 година постојања и рада.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

- Телевизија Републике Српске непуне три деценије предано гради углед, захваљујући професионалном, објективном и правовременом извјештавању јавности о свим најважнијим догађајима у Републици Српској, региону и свијету и даје немјерљив допринос афирмисању и јачању Републике Српске - наведено је у честитики предсједнице Српске.

Цвијановићева је навела да РТРС, чији је задатак да информише и образује, али и да представља институцију, има посебну улогу у друштвеном, културном и политичком животу Републике Српске.

- Сматрам да сте у досадашњем периоду професионално, у духу новинарске етике, одговорили задатку. Желим да Телевизији Републике Српске будућност донесе још већу гледаност, кадровско јачање и техничко осавремењавање, као и много признања и награда којима ћете оправдати епитет кредибилног јавног емитера - наводи се честитки предсједнице Српске.

Честитку је упутио и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић

- Радио-телевизија Републике Српске, од свог оснивања, била је свједок и хроничар свих догађаја важних за Републику Српску и њен народ. Такође, Радио-телевизија Републике Српске 27 година континуирано је пратила рад свих институција, а посебно рад Народне скупштине са чијих сједница данас реализује директне преносе - навео је Чубриловић у честитки.

Он је изразио увјерење да ће ова сарадња, у интересу јавности и грађана Републике Српске, и даље бити настављена.

Предсједник Владе Радован Вишковић честитао је генералном директору Радио телевизије Републике Српске Драшку Милиновићу 27 година постојања и рада наше медијске куће, поручивши да је РТРС у протекле скоро три деценије постојања израсла у респектабилан јавни РТВ сервис.

Вишковић је истакао да РТРС објективно и правовремено информише грађане о најважнијим догађајима из Републике Српске, БиХ, региона и свијета.

- У име Владе Републике Српске и своје име, Вама, цјелокупној редакцији и свим запосленима упућујем најсрдачније честитке поводом 27 година постојања и рада Радио-телевизије Републике Српске. Желим вам да прославите још много година успјешног рада, да наставите да се модернизујете и развијате, те да и даље унапређујете достигнуте, високе стандарде новинарске професије - наведено је у честитки.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је руководству и свим запосленим радницима Радио-телевизије Републике Српске 27 година постојања и пожелио пуно успјеха у даљем раду.

Додик је оцијенио да је РТРС незаобилазан извор информисања јавности.

- Желим вам да останете истрајни у поштовању истинских вриједности и стандарда новинарске професије и да као јавни сервис наставите радити у најбољем интересу грађана и јавности", наводи се у честитки.

Додик је пожелио да РТРС настави са професионалним извјештавањем и да оставари циљеве које је зацртао, а руководству и свим запосленима пуно успјеха, како на професионалном тако и на личном плану.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић упутио је честитику генералном директору и свим запосленима у нашој медијској кући, са жељом да предани рад у служби истинитог, објективног и благовременог информисања наставимо и у будућности, онако како смо то и до сада радили.

- Радио-телевизија Републике Српске је од свог оснивања била свједок догађаја од историјске важности за нашу Републику, али и шире. Као јавни сервис свих грађана, желим да наставите путем професионалног и непристрасног информисања, поштујући моралне кодексе новинарске професије, која у данашње вријеме представља тежак и одговоран позив - навео је Рајчевић.

27 година РТРС-а честитао је и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

- И данас, послије више од четвртине вијека постојања и рада свакодневно, захваљујући објективном информисању и занимљивом програму, Радио-телевизија Републике Српске има лидерску позицију у информисању грађана Српске. Такође, значајну пажњу посвећујете темама из области здравствене и социјалне заштите. На том пољу остварујемо врло добру сарадњу, која ће се, надам се, наставити и у будућности - навео је Шеранић у честитки.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић истакао је у честитки да је РТРС од оснивања имала најзначајнију улогу у креирању јавног мњења, информисању јавности и стварању идентитета Републике Српске.

- Развијали сте се са Српском и били достојан архивар догађаја који су обиљежили историју Српске и српског народа. И у најтежим тренуцима били сте на бранику отаџбине - навео је Милуновић.

Он је у честитки, коју је упутио у име Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске и у своје лично име, навео да је РТРС професионалним радом и поштовањем основних принципа информисања дала значајан допринос демократском јачању Српске и њених институција.

Министарка управе и локалне самоуправе Лејла Решић навела је да је РТРС саставни дио свакодневног живота грађана Републике Српске, јер их информише о свим догађајима у Српској, региону, свијету...

- Непуне три деценије успјешног рада показује колико сте значајни у животу Републике Српске и њених грађана - навела је Решићева, пожељевши руководству и запосленима успјех у даљем раду.

Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић истакао је да Радио-телевизија Републике Српске, уз објективно и непристрасно информисање, промовише културу и традицију и представља један од темеља Републике Српске, који упркос свим потешкоћама, одолијева изазовима данашњег времена.
 
- У жељи да будете још успјешнији, те да ћемо и у будућности заједнички градити још љепшу и снажнију Републику Српску, у своје лично име и у име свих запослених у Министарству саобраћаја и веза Републике Српске, честитам вам овај јубилеј и желим много среће у будућем раду - навео је Трнинић у честитки.

Министар енергетике и рударства Петар Ђокић упутио је честитику генералном директору и свим запосленима у РТРС-у. 

- Вашим преданим радом и залагањем успјели сте да профилишете Телевизију Републике Српске као значајан медиј који на професионалан и објективан начин извјештава јавност о привредним и свим животним темама у Републици Српској, региону и свијету - навео је Ђокић.

Он је нашој медијској кући пожелио много успјеха у раду, уз очекивање да ћемо и у наредним годинама задржати своју препознатљивост и свједочити догађајима који су значајни првенствено за Републику Српску, а све у циљу објективног информисања грађана.

Министарка трговине и туризма Драгица Ковач истакла је да је захваљујући преданом и одговорном раду свих запослених, Радио-телевизија Републике Српске данас савремен јавни медијски сервис који служи грађанима Републике Српске.

- Својом актуелношћу, правовременошћу и објективношћу препознати сте као сигуран извор информација, који је генерацијама присутан у животима наших грађана. Желим вам да и у годинама које долазе и даље задржите висок ниво професионализма и истрајности у објективном информисању јавности, те да остварите још много година успјешног рада у медијском простору Републике Српске - навела је Ковачева.

Повезане вијести:

РТРС обиљежава 27 година рада

Честитке РТРС-у из јавних институција и предузећа у Српској