X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
19/04/2019 |  06:49 ⇒ 14:31 | Извор: РТРС

РТРС обиљежава 27 година рада

Наш јавни медијски сервис слави 27 година.
Радио телевизија Републике Српске - Фото: РТРС
Радио телевизија Републике СрпскеФото: РТРС

Телевизија Републике Српске почела је с радом 19. априла 1992. године. Тога дана емитован је први Дневник из бањалучког студија.

Канал "С" са Пала почиње емитовање програма 6. маја 1992. године када је емитован први Дневник из тог студија. Тако све до 31. децембра 1993. када је успостављен заједнички систем преноса и емитовања програма Српске радио-телевизије.

У стварање идеје која се од 1999. године зове Радио-телевизија Републике Српске многи су уткали живот. Били смо уз грађане у најтежим тренуцима а у годинама након рата, са техничким условима, расли су и изазови.

Радио и Телевизија Републике Српске 30. априла 2010. свечано усељавају у дом површине 6.000 квадратних метара. Од септембра 2012. године, уз почетак производње програма из савремене зграде, Телевизија пише нову страницу историје.

Све то пратио је и наш радио, а уз портал, постали смо доступни на свим континентима. И не само то, током 27 година настао је и наш други канал - РТРС плус, пуштен дигитални сигнал и отворен најмодернији студио у региону.

Честитке генералном директору Драшку Милиновићу и запосленима у нашој медијској кући упутили су званичници Српске.

Поводом 27 година постојања Радио-телевизије Републике Српске, генерални директор РТРС-а потписао је уговор са Телекомом Србије о дистрибуцији телевизијског сигнала широм планете.

Повезане вијести:

Честитке званичника: Немјерљив допринос РТРС-а афирмисању и јачању Српске

Честитке РТРС-у из јавних институција и предузећа у Српској