X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Обавијест
21/04/2019 |  08:08 ⇒ 19:53 | Извор: СРНА

Стартовала завршна етапа бициклистичке трке Београд - Бањалука (ФОТО/РТРС, 14.00)

Четврта, посљедња етапа 13. Међународне бициклистичке трке Београд-Бањалука стартовавала је у подне из Прњавора према Бањалуци.

У трци на релацији Прњавор-Дервента-Бијело Брдо-Србац-Мали Разбој Љевчански-Нова Топола-Лакташи-Клашнице-Бањалука учествује 176 бициклиста из 30 земаља.

Фото: РТРС

У периоду од 9.30 до 16.00 часова, док траје трка, саобраћај ће бити обустављан на дионицама магистралним путева којима пролазе учесници.

Побједник јучерашње етапе од Бијељине до Теслића био је Холанђанин Воутер Виперт из "ЕвоПро рејсинга", док је жуту мајицу сачувао његов тимски колега Арон Гејт.

Фото: РТРС

Међународна бициклистичка трка Београд-Бањалука стартовала је 18. априла у београдској општини Обреновац.

Трка је подијељена у четири етапе - Београд-Власеница, Власеница-Брчко, Бијељина-Теслић и Прњавор-Бањалука.

Међу бициклистима су учесници из Србије, Ирске, Њемачке, Италије, Словеније, Мађарске, Бјелорусије. У словеначкој екипи је и Гашпар Капрашин, побједник прошлогодишње трке.

Учествују чувени бициклистички тимови, међу којима руски "Гаспром", италијанске "Санђемини" и "Д'амико" и аустријски "Хринкоф". Премијерно је представљен и колумбијски "Бициклетас стронгмен".

Тринаеста бициклистичка трка означена је првом категоријом, што је чини спортским догађајем највишег ранга, с обзиром на то да је прошле године ушла у 50 најбољих трка у свијету.

Посебан значај има што је овогодишње издање квалификационо за Олимпијске игре које се одржавају 2020. године у Токију.

Трка је привукла велики број врхунских екипа које долазе да се истовремено припремају и за велики гран тур "Ђиро д' Италија" и "Тур д' Франс", а добила је и економску и туристичку димензију.

Бициклистичка трка Београд-Бањалука одржава се под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и премијера Радована Вишковића. Затварању трке присуствоваће предсједница Српске.

Организацију трке су помогли Министарство омладине и спорта Србије, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Представништво Републике Српске у Србији.

Пренос бициклистичка трка Београд - Бањалука 2019. пратите на РТРС од 14 часова.