latinica  ћирилица
24/04/2019 |  16:15 ⇒ 16:23 | Аутор: РТРС

Талић угостио умјетницу Јовану Раљић

Предсједник Скупштине града Бањалука, Зоран Талић, угостио је Јовану Раљић, виолинисткињу из Бањалуке која постиже запажене резултате у Бечу, гдје је тренутно на мастер студијама, као и на многим другим сценама Европе.
Зоран Талић и Јована Раљић - Фото: СРНА
Зоран Талић и Јована РаљићФото: СРНА

Предсједник Талић истакао је задовољство што је разговарао са талентованом умјетницом, која је, како је рекао, амбасадор културе града Бањалуке и Републике Српске.

- Јована Раљић својим знањем и квалитетом у најбољем свјетлу представља наш град на европској музичкој сцени. Надам се да ће се наша сарадња коју смо успоставили наставити и даље, јер умјетници попут Јоване, најбоље афирмишу Бањалуку на њеном путу кандидатуре за Европску престоницу културе 2024. године. Увијек ће имати нашу подршку. Једна од идеја нам је да иницирамо наступе наше умјетнице у градовима наших партнера са којима смо братимљени - истакао је Талић.

Раљићева се захвалила Талићу на топлом пријему и подршци коју пружа не само њој, него умјетницима уопште и изразила наду да ће се у наредном периоду развити шира сарадња на обострано задовољство.

- Радосна сам кад видим да моја Бањалука у којој сам одрасла и начинила прве музичке кораке води рачуна о својим ствараоцима. Видим да Градска управа и Скупштина града стално иду узлазном путањом и на то сам поносна и кад сам у Аустрији или било гдје. Радо ћу се одазвати и на све позиве из мог града било да одржим концерт или радионце, јер желим да дам допринос културном животу крајишке љепотице - навела је Јована Раљићева.

Даровита умјетница већ се увелико припрема за концерт у Италији и за учешће на фестивалу у Шпанији.