latinica  ћирилица
04/05/2019 |  11:16 ⇒ 12:29 | Аутор: СРНА

Сарајево: Мигранти малољетнику разбили лобању

Отац малољетника који је тешко повријеђен у сарајевској општини Центар када га је напало више непознатих лица која су покушала да га опљачкају, потврдио је да су његовог сина напали мигранти.

Младићев отац испричао је за портал Кликс, да је његов син кренуо кући око 19.00 часова од Жељезничке станице према тунелу Циглане, те да су му сприједа пришла два мигранта и ухватила га за торбицу коју је носио.

- Тражили су му паре, а онда су му с леђа пришла још двојица и почела му ровити џепове. Ударили су га шипком у главу. Један човјек је зауставио аутомобил, помогао му и одвезао га у Хитну помоћ. Ја сада трагам за тим хуманистом да му захвалим - рекао је отац претученог младића.

Према његовим ријечима, мигранти су младићу разбили лобању и он се тренутно налази на интензивној њези.

- Он је полицији дао детаљан опис миграната који су га напали - навео је младићев отац.

Малољетник Х.А. тешко је повријеђен на подручју сарајевске општине Центар када га је напало више непознатих лица, која су покушала да га опљачкају, потврдио је раније МУП Кантона Сарајево за Срну.

Дежурни оперативни рекао је да су малољетника напала лица тамније пути, те да је он превезен у болницу гдје су му констатоване тешке повреде главе.

Сарајевски портал сазнаје да је младићу у болници прво зашивена рана на глави, након чега је оперисан, а захват је трајао готово три и по часа.

Напад се догодио синоћ у 19.20 часова у Улици Халида Кајтаза у близини Жељезничке станице.

О нападу је обавијештен Кантонални тужилац у Сарајеву, а полиција наставља рад на документовању кривичног дјела и проналаску нападача.