latinica  ћирилица
08/05/2019 |  11:50 ⇒ 19:43 | Аутор: СРНА

Републици Српској од ЕБРД-а за заобилазницу код Добоја 150 милиона евра

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Сарајеву да је у разговорима са представницима ЕБРД-а договорено око 210 милиона евра за БиХ, од којих 150 милиона за Републику Српску, а 60 милиона за Федерацију БиХ за изградњу обилазнице око Добоја на Коридору "Пет це".
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

Вишковић је изјавио новинарима на Годишњем скупу директора ЕБРД-а да је ово питање, које је било у застоју неколико мјесеци, дефинитивно синоћ усаглашено.

Он је истакао да је Република Српска доставила ЕБРД-у прелиминарни преглед пројеката које жели да реализује и очекује да се ЕБРД у најкраћем року изјасни око тога.

- То су неки инфраструктурни и пројекти из обновљивих извора енергије, односно енергетски пројекти. Република Српска има намјеру да у наредном периоду гради објекте који би производили око хиљаду мегавата електричне енергије из обновљивих извора и надам се неће изостати и финансирање. ЕБРД је заинтересован да финансиура пројекте из области зелене енергије, односно обновљивих извора - истакао је Вишковић.

Он је изразио наду да ће скуп ЕБРД-а у Сарајеву донијети велике користи Републици Српској и БиХ, јер су већ договорени неки пројекти.

Повезане вијести: Сарајево: ЕБРД од Дејтона у БиХ уложио 2,3 милијарде евра (ФОТО)