latinica  ћирилица
08/05/2019 |  13:32 ⇒ 13:48 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Немјерљива улога српског народа у антифашистичкој борби

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је 9. мај - Дан побједе над фашизмом у Другом свјетском рату посебно значајан за слободарски српски народ који је имао немјерљив допринос у антифашистичкој борби.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- На овај дан, који је истовремено и Дан Европе, треба да се подсјетимо и на велику историјску улогу нашег народа у стварању слободне Европе - истакла је Цвијановићева у честитки коју је упутила грађанима Републике Српске поводом 9. маја.

Она је додала да је ово дан сјећања на све оне који су животе уткали у стварање бољег и толерантнијег свијета, слободне и демократске Европе, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Према њеним ријечима, Дан побједе над фашизмом један је од најзначајнијих датума у свјетској историји и дан када је поражена идеологија терора и зла која је у Другом свјетском рату била узрок страдања више од 55 милиона људи.

- Обиљежавајући Дан побједе, одајемо почаст свим жртвама антифашистичке борбе које нас подсјећају на велико зло које је задесило цијели свијет - навела је Цвијановићева.