latinica  ћирилица
09/05/2019 |  14:55 | Аутор: СРНА

Значајно потписивање уговора за коридор 5Ц

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је данас Срни да је од изузетног значаја за развој инфраструктуре што је потписан уговор са Европском банком за обнову и развој о кредиту од 210 милиона евра за пројекат Коридор 5Ц - обилазница Добој, од чега ће 150 милиона евра припасти Српској.
Неђо Трнинић - Фото: РТРС
Неђо ТрнинићФото: РТРС

- Средства ће добити предузеће Аутопутеви Републике Српске за изградњу Коридора 5Ц од Руданке до Путниковог брда. Влада Републике Српске дала је сагласност за ово задужење - рекао је Трнинић.

Он је навео да је уговор са ЕБРД-ом потписан уз помоћ предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.

- Започећемо неопходну процедуру за изградњу наведене дионице ауто-пута, а Аутопутеви Републике Српске припремиће техничку документацију. Ово је значајан корак у развоју путне инфраструктуре у Српској - оцијенио је Трнинић.

Министар финансија и трезора у Савјету министара у техничком мандату Вјекослав Беванда и предсједник Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ Сума Чакрабарти потписали су данас у Сарајеву уговор о кредиту, вриједан 210 милиона евра, за пројекат Коридор 5Ц - обилазница Добој.