latinica  ћирилица
10/05/2019 |  14:42 ⇒ 14:59 | Аутор: РТС

Нуркић провоцирао, Јокић господски одговорио (ВИДЕО)

Бх. кошаркаш из Портланда Јусуф Нуркић, на мечу против Денвера Николе Јокића, носио је мајицу са именима деветорице погинулих војника тзв. Армије БиХ.
Никола Јокић - Фото: AP
Никола ЈокићФото: AP

Са друге стране, српски центар је послије меча на конференцији на медије показао да је велики спортсмен и господин истакавши да му је драго што је Нуркић за кратко вријеме стао на ноге послије тешке повреде.

Он је на мечу полуфинала Западне конференције плеј-офа НБА у Орегону, који није играо због повреде, носио мајицу са именима Изета Нанића, Хајрудина Мешића, Сафета Хаџића, Сафета Зајка, Мехдина Хоџића, Мидхата Хујдура, Адила Бешића, Несиба Малкића и Енвера Шеховића, људи који су учествовали у рату у БиХ и одликованим највећим ратним одличјем - Орденом хероја ослободилачког рата.

Поред тога, на свом Фејсбук профилу поставио је видео у коме велича поменуте војнике и пева касиду "Девет хероја".На провокације није одговорио Јокић, већ је истакао да му је драго што је Нуркић почео да самостално хода за кратко вријеме од тешке повреде.

- Драго ми је што се вратио и што је здрав. Имао је тешку повреду - рекао је Јокић на конференцији за медије послије утакмице.Иначе, Нуркић је био Јокићев саиграч у Денверу и отишао је у Портланд из разлога што је био у његовој сјенци.