latinica  ћирилица
10/05/2019 |  15:49 ⇒ 19:55 | Аутор: СРНА

Додик: Српски народ био страдалнички тамо гдје није имао државу и војску

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Нишу да је српски народ познат по антифашистичкој борби и борби за слободу и да је научио да је страдалнички народ тамо гдје није имао организовану своју државу и војску.

- У менталитету српског народа и његово поимање слободе је везано за државу која се манифестује кроз јаку и организовану војску и службе безбједности које треба да осигурају ту слободу. И ово је посвећено томе и обиљежавању дана слободе - рекао је Додик новинарима у Нишу послије приказа способности Војске и Министарства унутрашњих послова Србије под називом "Одбрана слободе" одржаног у оквиру обиљежавања Дана побједе над фашизмом.

Додик је оцијенио да је приређен интересантан приказ способности, организованости, материјалне оспособљености и перфектне обучености Војске и полиције.

- Испуњена су нам срца радошћу. Ово је парада свих нас посвећена обиљежевању дана слободе, али и порука да Србија има чиме да брани своју слободу и, како то често истиче предсједник /Александар/ Вучић, слободу српског народа гдје год да се налази. Ово је и гаранција да се више никада неће десити 'Олуја' или нешто слично - поручио је Додик.

Додик је истакао да Вучић преферира разговаре на политичком нивоу, али ако неко кани да употријеби силу против Срба било гдје, па и изван Србије, онда је Србија та која има одговорност и дужност да помогне.

Он је изразио задовољство што је у неким сегментима параде учествовала и индустрија Српске као што је бањалучки "Космос", који је радио на рехабилитацији застарјелих војних система.