latinica  ћирилица
10/05/2019 |  18:35 ⇒ 19:34 | Аутор: СРНА

Мандић тражио од Вучића и Додика да се дистанцирају од Ђукановића

Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић пренио је данас предсједнику Србије Александру Вучићу и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику да су пресуду за лажни државни удар у Црној Гори "донијела браћа /Мило и Ацо/ Ђукановић", а да су главна мета српски народ у Црној Гори и његови политички представници Демократски фронт.
Додик, Мандић, Вучић - Фото: РТРС
Додик, Мандић, ВучићФото: РТРС

Он је рекао да је та пресуда била очекивана и да је саговорницима саопштио оно што је од њих јавно тражио на јучерашњој конференцији за новинаре - да српски народ у Црној Гори жели да се руководства Србије и Републике Српске што снажније дистанцирају од Мила Ђукановића, непријатеља српског народа, саопштено је из Нове српске демократије.

Мандић, који је и лидер Демократског фронта, рекао је да је овдје ријеч о "покушају ломљења кичме српском националном и политичком идентитету, да би Црна Гора, некадашња српска држава, постала антисрпска творевина".

Он је пренио Вучићу и Додику да је зато неопходно да Србија и Република Српска "заузму логичан и природан став према режиму чији је циљ разарање и затирање српског идентитета у Црној Гори".

Лидер Нове српске демократије Мандић данас је присуствовао војно-полицијској паради у Нишу.