latinica  ћирилица
10/05/2019 |  19:44 ⇒ 22:44 | Аутор: РТС

Федерер пропустио двије меч лопте, Тим заказао дуел са Ђоковићем!

Аустријски тенисер Доминик Тим пласирао се у полуфинале мастерса у Мадриду и обезбједио дуел са Новаком Ђоковићем. Тим је у четвртфиналу елиминисао Роџера Федерера послије преокрета, резултатом 3:6, 7:6 (13-11), 6:4.
Доминик Тим - Фото: B92
Доминик ТимФото: B92

Тренутно пети играч на АТП листи је славио након више од два сата у окршају у којем је Федерер пропустио двије меч лопте.

Швајцарац је био надомак новог сусрета са Ђоковићем, у тај брејку другог дијела му је фалио један ударац за тријумф, али није успио и Тим је преокренуо.

Први сет у своју корист рјешио је Роџер, који игра први турнир на шљаци након три године, тако што је на самом почетку направио је брејк и задржао предност до краја.

У другом је на већ описан начин пропустио шансу за побједу, да би у трећем вратио брејк заостатка, али га поново претрпио и стао у четвртфиналу.

Тим је тако заказао осми дуел са најбољим играчем свијета, српски тенисер тренутно води 5-2 у побједама, али је посљедње две остварио момак из Винер Нојштата – у Монте Карлу 2018. и на Ролан Гаросу годину дана раније.

Подсјетимо, Ђоковић је међу најбоља четири стигао без борбе, пошто му је Марин Чилић предао меч због тровања храном.

У преостала два четвртфинала састају се Стефанос Циципас – Александер Зверев, односно Стан Вавринка – Рафаел Надал.

Мастерс у престоници Шпаније игра се за наградни фонд од 6.536.160 евра, а титулу брани споменути Зверев.