X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
12/05/2019 |  16:09 ⇒ 16:11 | Извор: sputniknews.com

Вучић: Онима који су нам убијали дјецу смета генерал Лазаревић

Предсједник Србије Александар Вучић примијетио је данас, поводом критика на његов рачун због учешћа генерала Владимира Лазаревића у обиљежавању Дана побједе, да тако нешто коментаришу они који су бомбардовали Србију.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Лазаревић, који осуђен и одслужио казну у Хашком трибуналу, учествовао је у маршу "Бесмртног пука".

- Шта бих могао на то да кажем? И то кажу људи који су бомбардовали ову земљу и убијали нашу дјецу? Све то оставите по страни, нешто друго је важније ту кад је по среди регион - рекао је Вучић српским новинарима у Скопљу, гдје је присуствовао инаугурацији новог предсједника Сјеверне Македоније.

Вучић је примијетио да је код дијела земаља у региону видео нервозу поводом параде.

- Код неких нисам видио нервозу јер хоћ́е да граде добре и пријатељске односе са Србијом, али јесам у Приштини и сарајевским медијима који су измишљали. Ниједног секунда нисам изговорио ријеч  - ватра;, они су свуда ставили, цитирајући Тита негдје; а ја сам намјерно чак и из Титовог цитата избјегао ту ријеч да искористим; они су то ставили у први ред, као да је неко некоме пријетио, иако није - каже он.

Додаје да постоје неки у окружењу који желе слабу Србију, са слабим Вучићем који би је направио слабијом, а не снажнијом, која би имала најмањи раст, економски најслабије напредовала, која не би имала војску.

- Е, ту Србију би вољели највише на свијету. Ја им се извињавам што није тако, што Србија напредује много брже, никога не угрожавајућии, што је прошле године имала и највећ́и раст и што је претекла по платама и пензијама све, осим Црне Горе, али јој се приближила и очекујем да у наредних годину и по дана будемо број један у региону по свим параметрима - истакао је Вучић и подсјетио је јавни дуг Србије спуштен са 78 одсто на 50 одсто БДП-а, да је незапосленост у Србији најнижа.