latinica  ћирилица
17/05/2019 |  08:09 ⇒ 12:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Ћиро Блажевић: Не бојим се што сам стао уз Пуповца (ВИДЕО)

Познати фудбалски тренер Мирослав Ћиро Блажевић изјавио да се не боји што је стао уз Милорада Пуповца.
Ћиро Блажевић (Фото:story.hr) -
Ћиро Блажевић (Фото:story.hr)

Блажевић је за Новости рекао да га људи воле, иако ће га можда неки послеиј спота мало мање вољети, али да то, како истиче, нема везе.

Објашњавајући зашто се одлучио да сними спот за СДСС у тренутку напада на ту странку, Блажевић каже да је "превише стар да не би видио колико је важно да се сви у Хрватској уважавамо, ако се већ и не волимо".

- Не гледам људе ни по националној припадности, ни по вјероисповести, већ ако си човјек, онда си човјек. Мислим да смо ми превише мали да не бисмо били уједињени, па желим показати примјером да конфликти и свађе не воде ничему. Овдје смо сви превише пропатили да би неки примитивни пориви могли да направе неко ново зло - казао је Блажевић.

Он је додао да се у историји спорт показао као мост који је повезивао људе, чак смиривао и најпримитивније страсти, као и да спортисти нису хендикепирани шовинизмом.

Коментаришући то што је хрватски премијер Андреј Пленковић добро примио његов спот за СДС С иако је Блажевић близак ХДЗ-у, он каже: Пленковић је реаговао у истом духу као и ја, као и предсједница Колинда Грабар Китаровић".

Блажевић додаје да они не могу то тако директно исказати, јер воде рачуна о гласачима и да је то хендикеп.

- Уверен сам да исто мисле што и ја који сам на крају живота. Могу рећи све, па нека ме воле или не воле, а свјестан сам да ме сада нешто мање неки воле. Али спокојан сам јер сам дао један допринос који иде у прилог бољим односима на овим подручјима - казао је он.

Блажевић додаје да никада никаквих проблема није имао у Србији и да је веома срећан што је то тако, као и да већина људи са којима се дружи мисле као и он. "

- Неки су ме изненадили, па ми сада спомињу мајку, али шта се може - закључује Блажевић.