latinica  ћирилица
18/05/2019 |  11:38 | Аутор: Б92

Ђоковић: Нисам губио вјеру, знао сам да могу да се вратим у меч

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић је послије правог трилера у четвртфиналу Мастерса у Риму против Хуана Мартина дел Потра, признао да је имао и среће.

Ђоковић је послије велике борбе побиједио са 4:6, 7:6 (6), 6:4 послије 184 минута игре и од 20 часова у полуфиналу игра са Дијегом Шварцманом.

Био је Новак на ивици пораза против "дива ит Тандила", двије меч лопте је у тај-брејку другог сета имао Дел Потро, али Новак је успио да се извуче и стигне до великог тријумфа.

- Имао сам среће у одлучујућим моментима тај-брејка у другом сету. Једноставно, пред крај првог сета, Хуан је почео боље да удара лоптицу и узвраћа релије са обје стране. Такође и са бекхенда, погађао је много пута линију. Играо је заиста добро, намучио ме је. Ипак, ја никада нисам губио вјеру да могу да се вратим у меч. Заиста сам срећан тиме како се све завршило - признао је Ђоковић.

Новак је свјестан колико га је мало дијелило од пораза.

- Један мини брејк на 6:4 за њега у тај-брејку, форхенд који је погађао током цијелог меча, буквално то ме је вратило у меч. Промашио је неколико заиста важних ситуација у том тај-брејку. Такође и на том брејк поену у трећем сету дошао сам послије његове грешке из форхенда. То се дешава, тако је у спорту - каже Новак.

Шампион Мадрида је одлично почео. Форсирао је бекхенд страну Аргентинца, која важи за слабију, али како је меч одмицао, Делпо је дјеловао све агресивније и сигурније и Новак је био приморан да се жестоко брани пред "артиљеријом" Аргентинца.

- Изгубио сам позицију, натејрао ме је да се браним, био је заиста добар - додао је Новак.

У полуфиналу га очекује посао против још једног Аргентинца. За разлику од високог Дел Потра, Новак ће за пласман у финале играти против једног од најнижих играча на АТП туру, Дијега Шварцмана.

Он још није изгубио сет на турниру, остварио је неколико сјајних резултата на "Форо Италику" и растерећено улази у меч. Два пута су до сада играли, оба сусрета добио је најбољи играч свијета.

- Размишљаћу о противнику више у недјељу. Треба ми одмор. Могу само да кажем да ми је драго због Дијега, он је одличан играч и добар момак - закључио је Ђоковић.