latinica  ћирилица
20/05/2019 |  08:24 ⇒ 08:29 | Аутор: РТС

Побjеда Торонта послије два продужетка (ВИДЕО)

Кошаркаши Торонта су савладали Милвоки са 118:112 и добили прву утакмицу на свом терену послије чак два драматична продужетка и смањили предност противника на 2:1 у финалу источне конференције. Јунак побједе био је Кавај Леoнард који је био и најефикаснији играч утакмице.
Торонто-Милвоки - Фото: Screenshot/YouTube
Торонто-МилвокиФото: Screenshot/YouTube

Торонто је на свом терену самоуверено ушао у меч и чак неколкико пута повео и са двоцифреном разликом, али се Милвоки ниједног тренутка није предао.

У драматичном финишу утакмице гости су успјели да дођу до првог изједначења које је водило у први продужетак. Домаћи су опет повели, али у финишу Милвоки опет успјева да дође до изједначења које их води и до новог продужетка.

На старту другог продужетка повели су гости, али тада на сцену ступа расположени Кавај Леoнард који са двије украдене лопте, скоком у нападу и шест убачених поена одводи свој тим до побједе.

Леoнард је био и најефикаснији играч утакмице са 36 поена, 9 скокова и 5 асистенција. Пратили су га Паскал Сијакам са 25 поена и 11 скокова, Норман Пауел са 19 поена и Марк Гасол са 16 поена, 12 скокова, 7 асистенција и 5 блокада.

У пораженом Милвокију најефикаснији су били Џорџ Хил са 24 поена и 7 скокова и Малком Брогдон са 20 поена и 5 скокова. Пратили су их Брук Лопез са 16, Јанис Адетокунбо са 12 и Никола Миротић са10 поена и 5 скокова.

Наредни меч ће се ирати у Торонту у ноћи између уторка и сриједе.