latinica  ћирилица
20/05/2019 |  12:10 ⇒ 13:14 | Аутор: СРНА

Част отаџбине: Изетбеговић да прихвати Српску и политику несврставања

Удружење Част отаџбине сматра да игра западних служби са лидером СДА Бакиром Изетбеговићем може имати велике посљедице по њих, због чега он треба да са олакшањем прихвати Републику Српску и одлуку несврставања српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs) -
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs)

У Удружењу оцјењују да је забрињавајуће то што се "Бошњаци у БиХ хватају за лажну шаргарепу Запада, несвјесни да ће се њом удавити".

- Свако је остварио да је свој на своме и одлучује како ће живјети без наметања од другог народа. Зашто се Изетбеговић не одрекне наметања било чега Републици Српској? Ко га наводи, да не кажемо, "приморава" на то? Зашто не прихвати историјску прилику мира и живота једних поред других, као кад се браћа подијеле и крену у слози и помагању да раде свако своје - питају из овог удружења.

Када је ријеч о хрватском члану Предсједништва БиХ Жељку Комшићу, у Удружењу констатују да он није ту да би чувао БиХ, већ да потпирује ватру кад се гаси.

- Он је издвојени играч од свих као невјерник и материјалиста. Ту нема ни човјека ни образа. Ко га потура Бошњацима да им чини зло - наведено је у саопштењу из Удружења.

У саопштењу се наводи да ни "српски превјерници" Мирко Шаровић, Драган Мектић, Младен Босић, Бранислав Бореновић и Вукота Говедарица нису одраз мишљења и интереса српског народа и мира, већ напротив, извршавају налоге странаца и срећа је што су препознати правовремено.

- Бошњаци треба да се запитају зашто им Запад толерише параџематисте и групишу ратнике Исламске државе. Интерес је Бошњака да то не дозволе. Западњаци своје "мјезимче" и вјештачки одгојена чеда на крају елиминишу као роботе којима је истекао рок трајања - упозоравају из Удружења.

Они наводе да САД "уводе и свог новог-старог играча Фахрудина Радончића који ће "чувати свој капитал и бити послушан".

- Шта је расплет? Ко ће бити вишак? Западне службе воде игру прилагођену својим интересима, стварајући привид наклоности једном народу, а суштина је да је намењена иста судбина и једнима и другима. Поука је /Рамзан/ Кадиров који је Чечене истргао из чељусти Запада - додаје се у саопштењу.

У Удружењу истичу да су Срби кроз историју страдања, опросте и забораве, коначно свјесни да брину сами о себи, бирају свој пут без штетности по било кога и зато је Република Српска неупитна у одбрани свим средствима на које буде приморана.

- Пошто су комшије увијек најближе и најбитније, вољели бисмо без мржње да живимо једни поред других и свако на своме. То је и политика коју заступа наш државни врх предвођен Додиком - наводи се у саопштењу Удружења Част отаџбине.