latinica  ћирилица
20/05/2019 |  15:31 ⇒ 17:43 | Аутор: СРНА

Прва група малишана отпутовала на љетовање у Бечиће

Овогодишња реализација пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске" почела је данас одласком прве групе малишана на љетовање у Бечиће, саопштено је из Фонда за дјечију заштиту.

Директор Фонда за дјечију заштиту Недељко Јовић испратио је малишане предшколског узраста из Фоче, који су са предшколцима из осталих општина Републике Српске учесници прве смјене.

Јовић је у име Фонда, Министарства здравља и социјалне заштите и Владе Републике Српске, који подржавају пројекат, предшколцима зажелио срећан пут, пријатан боравак у одмаралишту, лијепо дружење и много нових пријатељстава.

Из Фоче је пут Бечића отпутовало 47 дјеце, седам васпитача и један родитељ-пратилац.

Пројекат "Социјализације дјеце Републике Српске" реализује се од 2002. године и обухватио је више од 30.000 дјеце и пратећег особља из свих општина и градова.

Ријеч је о дјеци из социјално угрожених породица - корисницима права из социјалне и дјечије заштите, дјеци из вишечланих породица, дјеци из породица борачке популације, дјеци са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надареној дјеци и талентованим спортистима.