latinica  ћирилица
20/05/2019 |  18:28 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Додик: Тегелтија и званично кандидат за предсједавајућег Савјета министара

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је на данашњој сједници Предсједништва ове странке усвојена одлука по којој је Зоран Тегелтија кандидат за предсједавајућег Савјета министара.

- Зоран Тегелтија је од данас званично кандидат за предсједавајућег Савјета министара. Та одлука ће бити упућена у даљу процедуру - истакао је Додик.

Додик је рекао да се Предсједништво СНСД-а на данашњој сједници бавило питањем формирања власти на нивоу БиХ, те да ова странка нема ниједан услов за то.

Он је навео да је, у складу са раније потписаном заједничком изјавом СНСД-а, ХДЗ-а и СДА, договорено да ће Савез независних социјадемократа, осим предсједавајућег Савјета министара, добити и три министарства - економских односа, саобраћаја и веза и људска права и избјеглице, те три мјеста помоћника, односно замјеника министра.

Додик је рекао да ће 15. јуна у Лакташима бити одржан шести Сабор СНСД-а на којем ће бити изабран Главни одбор, предсједник странке, статутарна и надзорна комисија, те донесено пет декларација. Ријеч је о декларацији о економском развоју, демографији и положају младих, статусу Срба у Федерацији БиХ и образовању и дигитализацији.

Он је нагласио да ће на Сабору одлучивати 1.200 страначких делегата из Републике Српске, ФБиХ, али и дијаспоре.

Повезане вијести:

Ковачевић за РТРС: Усвојени принципи за формирање власти на нивоу БиХ

Сједница Извршног комитета и Предсједништва СНСД-а