latinica  ћирилица
21/05/2019 |  09:02 ⇒ 27/05/2019 | 14:13 | Аутор: Б92

Новак говорио о Надалу - ни ријечи о Федереру

Новак Ђоковић ће на предстојећем Ролан Гаросу покушати по други пут да начини подвиг и веже све четири Гренд слем титуле заредом.

Српском тенисеру је то пошло за руком 2015. и 2016. године када је владао суверено од Вимблдона до Ролан Гароса, а сада је у истој позицији.

Ипак, очекује га тежак задатак да буде бољи од власника 11 пехара из Париза, Шпанца Рафаела Надала, који је и даље, па и по самом Ђоковићу, први фаворит за титулу.

Новак је по завршетку Мастерса у Риму, где је у финалу изгубио управо од Надала, анализирао ситуацију уочи сеобе најбољих светских играча у Париз и Булоњску шуму.

- Надал је фаворит број један, без сумње. Потом иду сви остали. Мишљења сам да ће то бити веома добар турнир - рекао је Новак.

Ђоковић, који је у Паризу побиједио 2016. године, каже да има још доста играча који могу да угрозе примат Шпанца.

- И Доминик Тим игра заиста добар тенис, он може да побиједи било кога, посебно на шљаци. Фабио Фоњини такође игра добро, показао је против Надала у Монте Карлу зашта је способан - додао је Новак.

Освојити Гренд слем је изузетно тешко јер је за побједу потребно добити три сета, а мечеви на шљаци могу баш да потрају, јер је у питању најспорија подлога.

- Имате мечеве на три добијена сета и само дан између одмора. Играчи имају довољно времена да уђу у најбољу форму. Сви покушавају да натемпирају врхунац форме за Ролан Гарос. Тако је и са мном, све мисли су ми усмјерене ка турниру - поручио је свјетски број један.

Новака су многи питали шта мисли и о томе како се прави распоред играња мечевима, посебно јер је то био проблем и у Риму.

- Увек је питање желите ли или не да причате о томе. Увијек сам се трудио да поштујем победу својих противника. Не волим много да причам о томе, али мислим да се распоређивање мечева може побољшати - закључио је Ђоковић.