latinica  ћирилица
22/05/2019 |  15:52 ⇒ 16:11 | Аутор: СРНА

Бањалука: За другу фазу радова на друштвеном дому у Крминама 170.000 КМ (ФОТО)

На новоизграђеном објекту друштвеног дома у насељу Крмине, у оквиру инвестиционог циклуса "Бањалука се гради", данас је почела друга фаза радова за које је из буџета града издвојено више од 170.000 КМ.
Бањалука - Фото: СРНА
БањалукаФото: СРНА

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је данас посјетио градилиште друштвеног дома, рекао је новинарима да објекат треба да буде у потпуности завршен и уступљен мјештанима до септембра.

Он је навео да је успјешно окончан поступак јавне набавке и да је за извођача завршних радова на дому у Крмнинама изабрано предузеће "Прогрес градња". 

- Наше искуство са новим или обновљеним друштвеним домовима је позитивно и око њих се развија друштвени живот. Насеље Драгочај добило је ново културно-умјетничко друштво, а у новоизграђеном објекту у Љубачеву већ су извођене бројне представе за дјецу - рекао је Радојичић и додао да је то основни смисао реконструкције домова.

Он је навео да је ребалансом градског буџета обезбијеђено још 350.000 КМ за реконструкцију друштвених домова, те да се раде пројекти санације и обнове друштвених домова у насељима Мишин Хан, Рекавице, Пискавица и Залужани. 

- Видјећемо који је објекат у најлошијем стању и тиме приоритет за обнову - нагласио је Радојичић.

Он је рекао да је на посљедњој сједници Скупштине града 20. маја усвојен нови регулациони план интерполације, што значи да ће на шест градских и приградских локација бити понуђена мјеста на којима ће инвеститори градити објекте у чијим приземљима ће бити простори за друштвене садржаје.

Бањалука-Радојичић-градилиште друштвеног дома (Фото: СРНА)

Директор Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић истакао је да се политиком града о равномјерном развоју градског и руралног дијела Бањалуке остварују квалитетни услови за останак људи на овом простору.

Он је рекао да ће ови друштвени домови бити кориштени у најбоље сврхе и у интересу мјештана.

За нови друштвени дом у Крминама, који је саграђен прошле године, град је издвојио 75.000 КМ.

Друга или завршна фаза, подразумијева грађевинско-занатске, хидроинсталатерске, термо-техничке и електроинсталационе радове у објекту, те вањско уређење са пратећим инсталацијама.

Простор друштвеног дома чини вишенамјенска сала, на спрату су пројектоване двије канцеларије, а дио објекта предвиђен је за пословни простор са засебним улазом.

Истовремено са тендером за Крмине, расписана је јавна набавка за израду пројеката санације и реконструкције друштвених домова у насељима Мишин Хан, Рекавице, Пискавица и Залужани.

У оквиру обнове друштвених домова и оживљавања друштвених садржаја у руралним срединама, прошле године је и у насељу Љубачево изграђен потпуно нови објекат, док су обновљени друштвени домови у насељима Верићи, Драгочај и Дебељаци.