latinica  ћирилица
23/05/2019 |  20:04 ⇒ 24/05/2019 | 13:28 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Снимак потврђује моје наводе; Одређене структуре желе контролу над правосуђем (ВИДЕО)

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милан Тегелтија рекао је у Дневнику плус наше телевизије да видео-снимак, који је данас објављен у појединим медијима, само потврђује истинитост његових навода.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

- На неки начин, драго ми је што се тај снимак појавио јер он потврђује све оно што сам рекао у демантију. На снимку се види да јасно говорим човјеку да не могу да му помогнем и да мора да достави документацију. Саслушао сам га и упутио на институције - рекао је Тегелтија, истичући да никакав новац није узео, те да лице са снимка никада више није видио.

Он није искључио могућност злоупотребе његовог имена и позвао је све грађане који знају да је неко тражио новац у његово име да то пријаве надлежном тужилаштву.

Тегелтија је нагласио да је циљ читаве приче којом се оптужује за коруптивне радње, заправо дискредитација њега као предсједника ВСТС и да у позадини стоје одређене политичко-параобавјештајне структуре које желе да преузму контролу над Савјетом и правосуђем, како би могле да утичу на политичку сцену у БиХ.

Тегелтија је захвалио члановима ВСТС, који су га данас једногласно подржали у даљем обављању дужности предсједника Савјета.

Дневник плус можете погледати и ОВДЈЕ.