latinica  ћирилица
24/05/2019 |  17:12 | Аутор: РТС

Ухапшен Ремзи Шаља, сљедећа станица Хаг

Један од локалних команданата терористичке ОВК Ремзи Шаља, који је у јануару нестао послије позива који му је упутило тужилаштво Специјалног суда у Хагу, ухапшен је на за сада непознатој локацији, јављају приштински медији.
Ремзи Шаља, припадник тзв.ОВК - Фото: РТС
Ремзи Шаља, припадник тзв.ОВКФото: РТС

Хапшење првог бјегунца од новог суда за ратне злочине потврдио је његов адвокат Натал Буљакај, али није могао да пружи додатне информације о мјесту и околностима под којима је он ухапшен.

Шаља је позив за саслушање у Хагу добио још у децембру, али је нестао недуго пошто је објавио да се неће предати том трибуналу.

Према оптужници тужилаштва у Приштини, Шаља је недалеко од Суве Реке средином 1998. године учествовао у отмици Хаџија Пертешија, чије је тијело пронађено неколико дана касније у оближњем селу Дуље.

Специјални суд за злочине ОВК упутио је Шаљи позив за саслушање средином децембра, али је он одмах рекао да се неће појавити у Хагу.

Позиви за саслушање у Хагу до сада су упућени на адресе десетак бивших команданата тзв. ОВК, укључујући некадашњег шефа главног штаба Сулејмана Сељимија.