latinica  ћирилица
27/05/2019 |  15:14 | Аутор: СРНА

Савјет министара у сриједу о писму Хана

Савјет министара у техничком мандату требало би да у сриједу, 29. маја, разматра одговор на писмо комесара ЕУ за политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханеса Хана о степену реализације реформских мјера увезивања.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

На интернет страници Савјета министара наводи се да је сједница, која је 21. маја одгођена због непостојања кворума за рад и одлучивање, заказана након консултација са замјеницима предсједавајућег Савјета министара у техничком мандату Дениса Звиздића - министрима финансија и трезора и спољне тровине и економских односа у техничком мандату Вјекославом Бевандом и Мирком Шаровићем.

На сједницу тада нису дошли министри у Савјету министара из реда хрватског народа.

На дневном реду сједнице је Информација о активностима које се предузимају на пројекту "Изградња ауто-пута/брзог пута Сарајево-Београд-Сарајево", чији је предлагач Министарство комуникација и транспорта у Савјету министара.

Пред министрима ће се наћи Информација о стању у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната у БиХ и реализација закључка Предсједништва БиХ и Савјета министара о овој теми.

Биће ријечи и о Приједлогу миграционог профила БиХ за 2018. годину чији је предлагач Министарство безбједности у Савјету министара.

На дневном реду је и Извјештај о стању у области трговине људима у БиХ за 2018. годину.

Савјет министара размотриће Информацију о повлачењу Велике Британије из ЕУ и могуће импликације у трговинским односима БиХ и Британије.

Министри у техничком мандату требало би да расправљају и о Нацрту закона о званичном времену у БиХ и Нацрту протокола о сарадњи у тражењу несталих лица између Савјета министара и Владе Црне Горе.

Биће ријечи и о Нацрту меморандума о сарадњи између Канцеларије координатора за реформу јавне управе и Националне академије за јавну управу Србије.

Савјет министара у техничком мандату требало би да расправља о Приједлогу одлуке о усвајању Годишњег програма за заштиту потрошача у БиХ за 2019. годину, са Приједлогом наведеног програма и Извјештају о раду Савјета министара за 2018. годину.