latinica  ћирилица
28/05/2019 |  09:13 ⇒ 11:29 | Аутор: РТРС

Мост у Косовској Митровици затворен; Срби уклонили барикаду (ФОТО/ВИДЕО)

Мост који дијели Косовску Митровицу на сјеверни и јужни дио може да се пређе само пјешке, јер га је КФОР затворио за саобраћај, јавио је Танјуг.
У току постављање барикада ка источном мосту (фото: radiokontaktplus.org) -
У току постављање барикада ка источном мосту (фото: radiokontaktplus.org)

Све вријеме у Сјеверној Митровици се чују сирене за узбуну, а хеликоптер је надлетао град.

Барикада, коју су грађани од контејнера направили на путу ка источном мосту, у сјеверном дијелу Митровице, уклоњена је, а како Радио Контакт плус незванично сазнаје, разлог је да би се КФОР-у омогућио несметани пролаз ка сјеверу.

Уклоњена барикада (фото: radiokontaktplus.org)

Срби са сјевера Космета су затражили и очекују заштиту КФОР-а, због данашњих акција полиције самопроглашеног Косова.

На раскрсници код Техничке школе у Косовској Митровици, близу мјеста некадашње барикаде, која је иначе посљедња уклоњена на сјеверу Космета 2016 године, окупила се група од око пар стотина грађана. Они стоје мирно и тренутно се ту ништа не дешава, преноси КоССев. 

Претходно су грађани у знатно мањем броју били окупљени на главном тргу у центру града, међу којима су били и старешине храма Св. Димитрије, као и замјеник министра унутрашњих послова самопроглашеног Косова Милан Радојевић, који није давао изјаве за медије.

Kosovska Mitrovica jutros. pic.twitter.com/wMjPH0D93b

Окупљање Срба у Косовској Митровици (фото: radiokontaktplus.org)

На путу из Приштине ка Митровици видљиво је више џипова и комби возила пуних припадника специјалних снага полиције самопроглашеног Косова, јавља РТС.

Такође, у јужном дијелу Митровице паркирано је више блиндираних возила која су служила полицији када је хапшен Марко Ђурић. РТС додаје да су на важнијим раскрсницама виђена и возила Кфора. 

Велики број грађана окупио се јутрос на главном тргу у Косовској Митровици послије упада специјалних снага РОСУ на сјевер Космета.

Јединице РОСУ упале су рано јутрос на територију све четири српске општине на сјеверу Космета.

Окупљање Срба у Косовској Митровици (фото: radiokontaktplus.org)