latinica  ћирилица
28/05/2019 |  09:33 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

У Зубином Потоку претучено 100 Срба (ФОТО/ВИДЕО)

Вечерње новости су објавиле да су се припадници РОСУ повукли из Зубиног Потока и наставили пут ка јужном дијелу Косовске Митровице.

У упаду РОСУ у Зубин Поток претучено је стотину Срба.

У Зубином Потоку се налазило око 120 припадника тзв. косовске полиције, који су интензивно бацали шок-бомбе и испаљивали хице из ватреног оружја према ненаоружаним Србима, наводно у намјери да их заплаше.

У пуцњави је повријеђено двоје Срба. Ухапшено је неколико полицајаца и цивила. Двије рањене особе збринуте су у Клиничко болнички центар у Косовској Митровици и нису животно угрожене.

У центру Зубиног Потока била су и два албанска оклопна транспортера БОВ. Специјалци су на њима држали уперене пушке према грађанима, јавили су Спутњику грађани из Зубиног Потока.

Нападнута је и екипа Прве телевизије. Према ријечима репортера Зорана Максимовића, који се налази у Зубином Потоку, "аутомобил Прве телевизије потпуно је оштећен у пуцњави специјалне јединице косовске полиције РОСУ и општем метежу".

Фото: Танјуг

Припадници РОСУ пробили су данас неколико барикада које су поставили Срби. Полиција је користила сузавац, шок-бомбе и пуцала је из ватреног оружја.

Албански специјалци су претресали и српске куће на два километра од центра Зубиног Потока. Огласиле су се и сирене за узбуну.

Подсјећамо, јединице РОСУ упале су рано јутрос на територију четири српске општине на сјеверу Космета. Спаљивањем гума и постављањем барикада у близини Зубиног Потока, мјештани су покушали да спријече акцију хапшења.