latinica  ћирилица
01/06/2019 |  11:56 ⇒ 21:54 | Аутор: sputniknews.com

Џержинск: Најновији биланс 79 повријеђених(ФОТО/ВИДЕО)

Ванредно стање проглашено је у руском граду Џержинск у и околним насељима Пира, Жолљино и Лесној Кордон након експлозија у фабрици експлозива "Кристал", а број повријеђених повећан је на 79.
Серија експлозија у фабрици у Русији - Фото: Тwitter
Серија експлозија у фабрици у РусијиФото: Тwitter

Од јутрос када је јављено за експлозију биланс повређених растао је од 19, до 38 и посљедња цифра била је 42 повријеђена. Нема погинулих.

Регионална Влада је саопштила да је ванредно стање проглашено да би се олакшало и убрзало санирање посљедица експлозија, укључујући бржи пренос и ангажовање људи и опреме, преноси "Спутњик".

Руско Министарство здравља је у међувремену саопштило да је повећан број повријеђених.

Два взрыва прогремели в цехе по производству тротила на оборонном заводе «Кристалл» в Дзержинске Нижегородской области. По предварительным данным, причиной могло стать нарушение технологического процесса pic.twitter.com/KoVS3fyZg1

Замјеник гувернера региона Нижњи Новгород Дмитриј Краснов рекао је да није потврђена информација о двије особе које су нестале.

В Дзержинске очевидцы сняли последствия мощного взрыва. Взрывы прогремели в цехе по производству взрывчатки в НИИ "Кристалл". pic.twitter.com/leYj07CO5e

Према његовим ријечима, експлозије су биле прилично јаке и након њих је букнуо пожар.