latinica  ћирилица
04/06/2019 |  09:23 ⇒ 14:35 | Аутор: РТРС

Лица ухапшена у акцији "Клуб" предата Тужилаштву

Лица ухапшена у акцији под кодним називом "Клуб" предата су данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука гдје ће бити саслушана у вези са сумњом да су се бавила производњом и прометом дроге и навођењем на проституцију.

Поступајући тужилац ће, након саслушања, одлучити да ли ће затражити притвор за 11 ухапшених.

Тужилаштво је саопштило да су извјештаји поднесени против сљедећих лица: Срђан Бошков, Стефан Нинковић, Мирко Саламић, Леа Докмановић, Ниал и Медина Капо, Амер Исаковић, Љубиша Бајичић, Стефан Адамовић, Дијана Бабић, Маринко Марјановић и Драган Јелача.

Осумњичени Стефан Нинковић се налази на издржавању казне затвора у КПЗ Добој.

Осумњичени Марјановић Маринко и Јелача Драган у временском периоду од 2017. до 2019. године, наводили су на проституцију малољетна лица.

У протеклом временском периоду до дана 03.06.2019.године, осумњичена лица су од за сада непознатих лица, ради продаје, куповали, држали,преносили, посредовали у продаји и куповини, организовали мрежу препродаваца и неовлаштено стављали у промет супстанце које су проглашене за опојне дроге те су омогућили уживање опојних дрога корисницима на подручју града Бањалуке, саопштило је Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

Осумњичена лица су лишена слободе у оквиру вишемјесечне заједничке акције Окружног јавног тужилаштва Бањалука, Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Полицијске управе Бањалука.

Повезане вијести:

Предузете све мјере и радње у циљу заштите интереса дјеце