latinica  ћирилица
04/06/2019 |  11:58 ⇒ 17:41 | Аутор: РТРС

Дом "Рада Врањешевић": Предузете све мјере и радње у циљу заштите интереса дјеце

Јавна установа Дом за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" Бањалука саопштила је данас да су од стране руководства и свих стручних служби Дома предузете све мјере и радње у циљу заштите интереса дјеце, а све поводом полицијске акције "Клуб".
Дом "Рада Врањешевић" - Фото: РТРС
Дом "Рада Врањешевић"Фото: РТРС

Јавна установа Дом за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" је у континуитету сарађивала са полицијом и све евентуалне сумње на злоупотребу дјеце и младих који бораве у Дому или непримјерене радње према њима одмах су пријављиване и процесуиране у сарадњи са полицијским службеницима, те су предузимане мјере у складу са инструкцијама, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да су предузете све неопходне мјере у циљу очувања емоционалне стабилности дјеце и младих, као и превенције развоја друштвено неприлагођених облика понашања, нарочито имајући у виду стресна и трауматична искуства, која су претходила измијештању дјеце из породица поријекла. Обезбијеђене су све потребне мјере и ресурси у циљу њихове здравствене и социјалне заштите.

Имајући у виду наведено, из ЈУ Дома за дјецу "Рада Врањешевић", апеловали су на медије и медијске професионалце да приликом извјештавања уважавају заштиту права на приватност и достојанство дјеце и младих и имају у виду ризик од додатног трауматизовања, као и потенцијалне стигматизације свих штићеника, који бораве у Дому.

Повезане вијести:

Лица ухапшена у акцији "Клуб" предата Тужилаштву