latinica  ћирилица
05/06/2019 |  12:11 ⇒ 16:22 | Аутор: СРНА

Масовна туча миграната у Великој Кладуши (ВИДЕО)

Три полицајца и већи број миграната повријеђени су у нередима који су избили у привременом мигрантском центру "Мирал" у Великој Кладуши, а оштећено је и једно полицијско возило.
Туча миграната у Великој Кладуши - Фото: Facebook
Туча миграната у Великој КладушиФото: Facebook

Портпарол Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона Але Шиљдедић рекао је да је у овом синоћњем нападу миграната на полицију ухапшено око 20 лица, те да је за најмање њих шест договорена депортација са подручја овог кантона и евентуално са територије БиХ, а све у сарадњи са Службом за странце у БиХ.

Он је појаснио да су у овом мигрантском центру прво избили нереди између најмање 100 миграната, о чему су полицију у Великој Кладуши обавијестили лица која раде на обезбјеђењу објекта.

Према ријечима Шиљдедића одмах је реаговала патрола полиције која је била у близини и покушала успоставити ред и мир унутар објекта, преноси телевизија Н1.

- У том тренутку је дошло и до физичког напада веће групе миграната на припаднике полиције који су стакленим боцама, каменицама, металним шипкама насрнули на припаднике полиције, те су на некин начин полицију онемогућили у њиховом раду - истакао је он.

Након тога је, према ријечима Шиљдедића, на мјесто догађаја упућено појачање из полицијских станица Велика Кладуша и Цазин, те је негдје око 4.30 часова успостављен ред и мир унутар самог објекта.