latinica  ћирилица
06/06/2019 |  10:36 ⇒ 11:09 | Аутор: СРНА

Уручени кућни апарати и намјештај за социјално угрожену дјеци

Кућни апарати и намјештај у вриједности 10.000 КМ додијељени су данас за потребе 26 социјално најрањивије дјеце са подручја општине Котор Варош, у оквиру пројекта "За још један дјечији осмијех".
Уручени кућни апарати за социјално угрожену дјеци (Фото: Срна) -
Уручени кућни апарати за социјално угрожену дјеци (Фото: Срна)

Носилац пројекта била је општинска организација Црвеног крста, а заједнички су га реализовали хуманитарна организација "Ворлд вижн" која је обезбиједила 7.500 КМ и општина Котор Варош са 2.500 КМ.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан и представници Црвеног крста данас су уручили најпотребније кућне уређаје - веш-машину, електричне шпорете, шпорете на дрва и фрижидере, као и кревете и ормаре најрањивијим категоријама становништва.

- Основна идеја овог пројекта је да се помогне породицама које су у крајњем стању социјалне потребе и да им бар мало олакшамо свакодневни живот - истакао је Сакан и захвалио организацији "Ворлд вижн" на пруженој подршци.

Секретар општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић је нагласио да се овај пројекат реализује већ другу годину.

- Пошто је претходни пројекат успјешно имплементиран добили смо подршку општине и хуманитарне организације "Ворлд вижн" да наставимо са активностима рјешавања проблема дјеце, којима родитељи нису у могућности да обезбиједе безбрижно дјетињство и судећи по њиховим осмијесима то смо и успјели - рекао је Брборовић.

Партнер Црвеном крсту на имплементацији овог пројекта била је Коалиција за заштиту дјеце општине Котор Варош.