latinica  ћирилица
09/06/2019 |  14:17 ⇒ 14:56 | Аутор: СРНА

Једанаесто дијете у породици Глуховић

Брачни пар Маја и Ненад Глуховић из рогатичког села Божине добили су 11. дијете - сина Његоша и, према ријечима мајке, више не планирају проширење породице.
Породица Глуховић из Рогатице (Фото: Општина Рогатица) -
Породица Глуховић из Рогатице (Фото: Општина Рогатица)

Прво дијете, сина Богдана, Глуховићи су добили прије двадесет година. Затим су се рађали Невена, Сузана, Горица, Драгољуб, близанци Душан и Душица, Снежана, Јованка, Данијела и недавно Његош.

Велику подршку пружају им Општинска управа Рогатица и Центар за социјални рад. Њихови представници посјетили су Глуховиће и уручили им основне животне намирнице, као и 1.000 КМ, дар начелника општине Милорада Јагодића, објављено је на сајту општине Рогатице.

Овако бројној породици потребно је много тога и свака помоћ је добродошла, али су они веома скромни и задовољни оним што имају.

Маја истиче да је син Богдан запослен у Оружаним снагама БиХ и да помаже колико може. 

- Имамо четири краве, млијеко, сир и кајмак за наше потребе. Планирамо да правимо шталу и жеља нам је да имамо десет крава. Тада ћу моћи продавати млијеко што ће нам бити од велике користи - испричала је Маја.

Директор Центра за социјални рад Марина Ћосовић каже да често помажу овој породици. 

- Сваком акцијом коју организујемо они су обухваћени, а кроз пројекат социјализације сваке године неко од дјеце иде на море - рекла је Ћосовићева.

Оцјене и владање малих Глуховића у школи су за примјер, а жеље су има веома скормне.

На питање шта би жељела да има, десетогодишња Душица је одговорила "још крава". И жеље браће и сестара не разликују се од њених, што показује да је и у данашње вријеме могуће његовати истинске животне вриједности.

Глава многобројне породице, отац Ненад је борац прве категорије, а зарађује радећи за надницу да би породици обезбиједио храну, док се Маја, уз велику помоћ дјеце, брине о домаћинству.

Мају је мајка напустила по рођењу 1981. године, а одгојила је бака. Имала је жељу да има многобројну породицу, која јој се и остварила.