latinica  ћирилица
13/06/2019 |  16:42 ⇒ 19:44 | Аутор: РТРС

Саслушање Ђукановића сљедеће седмице; Адвокати одбијају да бране осумњиченог (ФОТО/ВИДЕО)

Бенеди Ђукановић, осумњичени за убиство бањалучког привредника Славише Крунића и његовог радника обезбјеђења Жарка Павловића, те рањавање возача Горана Илића, спроведен је у Казнено-поправни завод Туњице у Бањалуци. Ђукановић се синоћ предао полицији Кантона Сарајево, која га је предала МУП-у Републике Српске.

Ђукановић је у довезен уз јаке мјере обезбјеђења, а према најавама из МУП-а у притвору би требало да проведе мјесец дана. У Републичком тужилаштву ипак поручују да ће се сутра на рочишту изјаснити о дужини притвора, док би тужилац требало Ђукановића да саслуша наредне седмице. 

Одбјегли Ђукановић се синоћ предао полицији Кантона Сарајево, након чега су о томе обавијештени припадници Полицијске управе Источно Сарајево, који су га идентификовали.

- Ми не знамо гдје је он био сво ово вријеме да смо знали ми би га ухапсили. Синоћ се предао у полицијску управуу Илиџа и ми смо преузели лице - рекао је директор полиције Републике Српске Дарко Ћулум.

У МУП-у нису могли да потврде информацију која се појавила у медијима да је Ђукановић негирао било какву умјешаност са овим злочином. Полиција и даље трага за бијелим "голфом седам" , коришћеним у ноћи убиства Славиша Крунића, који би могао да да нове доказе у даљем поступку против Ђукановића.

- За које се сумња постоје и снимци да је користило ово лице које је данас спроведено. Позивамо грађане уколико примјете ово возило да позову број 122 и подијеле информације са нама - истакла је портпаролка МУП-а Мирна Миљановић.

Ауто које је возио Бенеди Ђукановић (Фото: СРНА)

Крунић је 22. априла убијен недалеко од своје породичне куће. У пуцњави је убијен и његов радник обезбјеђења Жарко Павловић, а рањен је возач Горан Илић. У размјени ватре убијен је и нападач Жељко Ковачевић. Два дана након пуцњаве ухапшен је други осумњичени Емилио Балдо. У оквиру истраге до сада је ухапшен и радник Фирме "Сектор секјурити" Родољуб Гајић из Бањалуке, који је обезбјеђивао супругу и дјецу убијеног Крунића, под сумњом да је одавао информације осумњиченима.

Како Српскаинфо сазнаје, Бенеди Ђукановић налази се у великом проблему. Наиме, осумњиченог за убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог тјелохранитеља Жарка Павловића, неће нико да брани од адвоката.

Извор портала Српскаинфо објаснио је да током дана бањалучки адвокати редом одбијају да бране осумњиченог убицу.

– Оваква ситуација ће се морати ријешити у наредном периоду тако што ће бити именован неко од адвоката по службеној дужности који ће заступати осумњиченог у будућем поступку - објаснио је извор за Српскаинфо.