latinica  ћирилица
14/06/2019 |  07:32 ⇒ 10:36 | Аутор: РТРС

Данас рочиштe Ђукановићу на којем ће се изјаснити о дужини притвора

Рочиште на којем ће се Бенеди Ђукановић, који је осумњичен за убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића, изјаснити о мјери притвора који му је раније одређен, биће одржано данас у Бањалуци, потврдила је за Срну портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић.
Бенеди Ђукановић - Фото: РТРС
Бенеди ЂукановићФото: РТРС

Он је спроведен у Казнено-поправни завод Туњице у Бањалуци. Ђукановић се предао полицији Кантона Сарајево, која га је предала МУП-у Републике Српске.

Ђукановић је у довезен уз јаке мјере обезбјеђења, а према најавама из МУП-а у притвору би требало да проведе мјесец дана.

У Републичком тужилаштву ипак поручују да ће се данас на рочишту изјаснити о дужини притвора, док би тужилац требало Ђукановића да саслуша наредне седмице.

Славиша Крунић је 22. априла убијен недалеко од своје породичне куће. У пуцњави је убијен и његов радник обезбјеђења Жарко Павловић, а рањен је возач Горан Илић.

У размјени ватре убијен је и нападач Жељко Ковачевић. Два дана након пуцњаве ухапшен је други осумњичени Емилио Балдо. У оквиру истраге до сада је ухапшен и радник Фирме "Сектор секјурити" Родољуб Гајић из Бањалуке, који је обезбјеђивао супругу и дјецу убијеног Крунића, под сумњом да је одавао информације осумњиченима.