latinica  ћирилица
14/06/2019 |  08:04 ⇒ 10:26 | Аутор: СРНА

Хитна сједница Представничког дома ПСБиХ

Друга хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ заказана је за данас, саопштено је из парламента. На дневном реду су двије тачке - ситуација у правосудним институцијама БиХ, са нагласком на обавезе из препорука Европске комисије и информација Савјета министара о контроли прилива масовног броја миграната и избјеглица у БиХ са освртом на безбједносну и хуманитарну ситуацију у Унско-санском кантону.
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ - Фото: РТРС
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХФото: РТРС

Сазивање хитне сједнице тражило је 14 посланика из СДП-а, СББ-а, Наше странке, СДС-а, ПДП-а, А-СДА, ПДА и Независног блока.

Посланици СНСД-а и Српског клуба, остају досљедни- ни овој сједници неће присуствовати.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац потврдио је јуче да посланици СНСД-а неће доћи на хитну сједницу Представничког дома, иако би, како каже, имали много тога да кажу о ситуацији у правосуђу БиХ, као и о мигрантској кризи.

Кошарац је упозорио да се иза иницијативе групе посланика за сазивање хитне сједнице овог дома крије опасна, противуставна и противзаконита намјера да се продужи технички мандат Савјету министара у којем сједе нелегитимни представници српског народа и Републике Српске.

И предсједавајући Српског клуба у Представничком дому БиХ Ненад Стевандић изјавио је јуче да овај клуб неће присуствовати хитној сједници овог дома зато што су је иницирали посланици који су први у БиХ прекршили законе, односно нису дозволили да буде формирана комисија за избор предсједавајућег новог сазива Савјета министара.